ЦСКА тресна Интер за престиж преди старта на А група


ЦСКА тресна Интер за престиж преди старта на А група

1344 0

ЦСКА постигна изключително престижна победа с 2:1 над Интер в най-звездната контрола на български отбор в предсезонната подготовка. В Австрия възпитаниците на Христо Янев изиграха много силен мач и заслужено надделяха над "нерадзурите" (в резервните бели екипи), които след почивката заложиха на основната част от ключовите си играчи, но не можаха да преодолеят блестящия Георги Китанов.

Още в 10-ата минута ЦСКА поведе в резултата след "ловешка" комбинация по десния фланг. Диого Виана направи добър пробив и намери в наказателното поле Арсенио Нунеш, който с прекрасно изпълнение по диагонала препарира Самир Ханданович за 1:0.

Сравнително бързо обаче Интер стигна до равенството, макар и само заради нелепата грешка на Рафаел Перес, който допусна топката да мине под крака му в опит за изчистване. Така тя стана доста лесна за Родриго Паласио, който пред дузпата нямаше особени проблеми да простреля Китанов от чиста позиция - 1:1.

Вратарят на ЦСКА блесна в 30-ата минута, спасяваайки дузпа от 17-годишния юношески национал на Италия Андреа Пинамонти. Това бе само началото на отличните намеси на Китанов, който след почивката отрази цели три стопроцентови ситуации и отчая напълно звездите на Интер.

Преслав Йорданов реализира по елегантен начин за 2:1 в 55-ата минута в момент, в който високата преса на ЦСКА попречи на "нерадзурите" да изнесат правилно и нападателят се озова очи в очи с резервния вратар Хуан Пабло Карисо. Последва технично копване на кълбото над плонжа на стража за 2:1.

За ЦСКА за пореден път великолепно впечатление направиха новите попълнения Арсенио Нунеш, Диого Виана, Стойчо Атанасов и Георги Китанов. Интер излезе в експериментален състав, който вероятно никога няма да се повтори в мач от Серия А, но въпреки това срещу ЦСКА играха основни футболисти като Ханданович, Данило Д'Амброзио, Фелипе Мело, Джофри Кондогбиа, Паласио, Мауро Икарди и Стеван Йоветич (последните двама влязоха след почивката).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички