ЦСКА стартира в Първа лига срещу енигмата Локо Пд


ЦСКА стартира в Първа лига срещу енигмата Локо Пд
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1448 0

ЦСКА стартира участието си в Първа лига днес от 20:45 часа на "Армията" срещу Локо Пд. Домакините са амбицирани бързо да забравят слабата си игра в реванша с Рига за Лига Европа и промъкването през иглени уши във втория кръг на турнира.

"Червените" ще опитат да стартират по ноти в първенството в дебютната шампионатна среща на треньора им Нестор Ел Маестро. Върху 35-годишния наставник лежат очакванията начело на ЦСКА да сложи край на хегемонията на Лудогорец.

Около състава на червените има доста въпросителни, които правят отбора непредвидим. 11-те със сигурност ще са с мисъл за следващия евромач - с Адмира Вакер в четвъртък на "Армията". За кратко време си пролича, че Ел Маестро е треньор, който може да поднесе изненада с избора на титуляри, а и той има възможности за вариации, най-вече в защита и средата на терена. Насреща обаче излиза напълно енигматичен отбор - Локо Пд.

Смърфовете привлякоха почти цял състав нови, а треньорът Бруно Акрапович изпробва много различни варианти в контролите. За капак на "Лаута" имат документални проблеми с 4-ма от новите, както и двама наказани футболисти от миналия сезон.

Много е възможно днес Ел Маестро да пусне Стивън Перейра като десен бек, а Секулич като централен защитник до Чорбаджийски с поглед към мача с Адмира в четвъртък. Не е изключено ЦСКА да играе именно в такава конфигурация срещу австрийците предвид наказанието, което се очаква да бъде наложено на Бодуров за червения му картон след края на реванша с Рига. Има и друга алтернатива - Гълъбов да стартира в центъра, а от състава може да отпадне Секулич, който игра слабо в Латвия.

В средата на терена пък вероятно ще започне Бикел, като той със сигурност ще е титуляр и срещу Адмира заради наказанията на Малинов и Тиаго. За негов партньор в средата на терена днес ще се избира между Малинов и Антов, а Пинто може да остане резерва. Ел Маестро се колебае как да процедира с Мауридес. Бразилецът не е на сто процента готов, тъй като му липсва практика.

Въпреки това има голяма вероятност той да е титуляр и да изкара поне 60 минути на терена. Алтернатива за върха на атаката е Тиаго, докато 19-годишният Тонислав Йорданов изглежда с минимални шансове да попадне сред стартовите 11. Двама от ЦСКА са с наказания от миналия сезон и пропускат двубоя с Локо Пд - Десподов и десният бек Стойчо Атанасов, който има и травма. Енрике пък счупи ключица и ще е извън игра около два месеца. Така по крилата днес ще атакуват Джеси и Жоржиньо, които вероятно ще си разменят местата в хода на мача. ЦСКА ще остане без флангови нападатели на пейката.

Основният проблем пред Локо Пд пък е ситуацията с жълтите карти на 4-ма от новите - в клуба още не са получили международните сертификати на тарана Димитър Илиев, левия бек Томашевич, крилото Посикнкович и централния защитник Масоеро. Те почти сигурно отпадат от сметките за ЦСКА, освен ако документът не пристигне в последния момент, пише "Тема спорт".

С наказания от миналия сезон пък са крилото Симеон Райков и централният нападател Анте Аралица. Друг нов бранител - Милош Петрович, вече има картотека, но е останал извън групата, тъй като не е водил пълноценна подготовка. В състава вече има цели 5 играчи с паспорти извън ЕС - Езе, Абдулахи, Петрович, Умарбаев и Джалилов, и двама от тях ще трябва да остават извън 18-те за двубоите.

Срещу ЦСКА отпадат Петрович и Абдулахи, който също не бе пълноценен в подготовката. Така само 4 от 9-те нови попълнения са сигурни за мача на "Армията", а те са и с доста големи шансове да са титуляри - вратарят Луков, централният защитник Искендер Джалилов, десният бек Георги Кременлиев (син на Емил Кременлиев) и крилото Карагарен, който ще носи и капитанската лента. Заради многото проблеми в състава с Локо за София заминаха 4-ма юноши от школата - Васил Иванов, Октай Юсеин, Петър Шопов и Илиян Томов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички