ЦСКА продаде Антон Недялков в САЩ


ЦСКА продаде Антон Недялков в САЩ
Снимка: БГНЕС

2583 0

Бранителят на ЦСКА Антон Недялков ще продължи кариерата си в американския клуб Далас. След дълги преговори трансферът бе финализиран официално и сърцатият защитник поема към американската Висша лига, съобщиха от официалния сайт на “червените“.

Сумата, която "червените" ще получат по контракта, е 1,5 милиона долара, като тя може да нарасне при добро представяне на футболиста и новия му тим. Освен това столичани запазват в специална клауза значителен процент от правата на Недялков при бъдеща негова продажба.

Към 24-годишния роден национал имаше засилен интерес и от други чуждестранни клубове, но за ЦСКА сделката в този момент не беше основен и задължителен приоритет. Със своя авторитет и позиции легендата Христо Стоичков изигра основна роля тя да стане факт. По негова препоръка от Далас отдавна следяха изявите на Недялков и на няколко пъти повишаваха финансовите параметри.

Ръководството на ЦСКА направи много, за да задържи играча в редиците си и през пролетта, но в крайна сметка бе уважено изричното настояване на самия футболист и Стоичков кариерата му да продължи на ново поприще в САЩ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички