Арабско крило за 1,3 милиона евро е най-скъпият играч, купуван за Ел Маестро някога


Арабско крило за 1,3 милиона евро е най-скъпият играч, купуван за Ел Маестро някога
Снимка: Lap.bg

2963 0

Нестор Ел Маестро се завърна в ЦСКА като треньор след началото на настоящия сезон. Така той пропусна лятната селекция на тима, участвайки (с неясно каква активност) само в зимната. Единственият футболист, за когото "червените" платиха трансферна сума в паузата след Нова година беше Улаус Скаршем. Той струва 500 000 евро на клуба.

Скаршем не е най-скъпата му придобивка

Норвежецът обаче не е най-скъпата трансферна придобивка на сръбския треньор в кариерата му. С това звание може да се "окичи" привличането на Хасан Ал-Омари в Ал-Таавун от Ал-Кадсиа. Това се случва през август 2021 г. и арабският клуб на Ел Маестро плаща 1,3 милиона евро.

На сърбина са купувани само 7 играчи, другите - без пари

Сериозната сума е платена за ляво крило, саудитец, чиято стойност според transfermarkt.com в момента е едва 100 000 евро.

Скоро след привличането на Ал-Омари сърбинът се разделя с арабския клуб. Играчът записва 33 мача с Ал-Таавун, в които отбелязва 2 гола и прави 1 асистенция. Не особено впечатляващо представяне откъм резултатност.

Най-евтиното попълнение на Нестор е българин

Най-евтиният трансфер при Ел Маестро е направен при престоя му в Щурм Грац и става дума за Кирил Десподов. Австрийците плащат на Каляри 50 000 евро, за да го вземат под наем.

Любопитното е, че Нестор е работил в общо 5 клуба като старши треньор (в ЦСКА има 2 престоя), но тези клубове са плащали за играчи при него като треньор само 7 пъти. Освен случаите с Ал-Омари и Десподов, за които споменахме, другите са 4 в българския гранд и още един в Грац. Останалите привлечени за него играчи са или със свободен трансфер, или няма данни колко е платено за тях.

Въпросните играчи на "червените" са Али Соу, за когото е плащано първо за наем, после и за придобиване на правата, Скаршем и Мауридес.

Интересно е да се отбележи, че най-скъпата покупка в кариерата на Ел Маестро досега в момента е футболист на Ал-Таи, но не играе и е записал 7 минути през настоящия сезон в първенството. А ето кой е най-скъпият футболист, купуван за Николай Костов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички