За балъците и футбола


За балъците и футбола

3517 0

Топла мадридска вечер. "Сантяго Бернабеу" е препълнен в очакване на първото издание на "Ел Класико" за сезон 2015/16. Мадридчани трябва да спечелят срещата, защото иначе ще изостанат фатално от Барселона. Двубоят обаче се развива катастрофално - Реал Мадрид губи с 0:4 на собствения си стадион от най-големия си враг. Феновете са бесни, искат се оставки и освиркват играчите.

Студена софийска вечер. "Българска армия" е по-скоро празен стадион с 2-3-4 хиляди души, подкрепящи своя любим отбор. ЦСКА очаква 3 точки, но къде заради уменията си, къде заради късмета, "червените" завършват 1:1 срещу Верея. Феновете са бесни, искат се оставки, говори се с играчите.

Двете картини са изключително съпоставими, а единствената разлика е, че срещу ЦСКА не е Левски, а Верея. И "червените" не загубиха, а Реал беше опустошен от вечния си съперник. Привидно, нищо не е станало. Но това, което последва на стадион "Българска армия", спокойно може да ни отговори на следния въпрос - принадлежи ли българският футбол към европейския? Ако не знаете верния отговор, по-добре не продължавайте да четете....

С тези, които все още четат, сме на едно мнение - Гриша Ганчев направи показно, че сме толкова далеч от Европа, колкото никога преди. Пишман собственикът на най-големия клуб в България реши да се прави на шеф по изключително нетрадиционен начин. Изключително грозен начин. Той принуди футболистите на отбора да останат на терена след края на мача с Верея и да стрелят към опразнената врата под освиркванията на феновете. За 45 минути. Унижение, непознато на никой футболист, играещ в страните на запад от България. Или на север. Или на юг. Или на запад. НИКЪДЕ! Бесният Ганчев набързо забрави, че вече не се намира в Ловеч, където никой думичка не ще му каже, и в типично мутренски стил унижи своите подчинени.

Последваха и нови информации и слухове - Ганчев плашел да се маха, отрязал премиите на играчите и така нататък, и така нататък. И никой не обръща внимание, защото сме свикнали на какви ли не абсурди тук. Но стига вече.

Флорентино Перес ли е балък, че Роналдо не вкарваше и той не го изтипоса пред бесните фенове на "Бернабеу" да бие удари на празна врата? Роман Абрамович ли е по-малко собственик от Гриша Ганчев, че през миналия сезон, когато Челси играеше просто скандално слабо, не остави играчите без пари и не ги накара да бият от дъгата на пеналтерията? Бих продължил да изброявам, но нима има смисъл? Наясно сме, че това, което видяхме в неделя вечер на стадион "Българска армия", няма друг прецедент.

Гриша Ганчев продължава да отблъсква все повече и повече феновете от оранжевия нюанс на своето ЦСКА. Дори се опита да изманипулира възможно най-гнусно феновете, връщайки Борис Галчев в състава, след като го изгони собственоръчно, защото капитанът на ЦСКА (истинското, това, което взе Купата) възропта срещу това, че "червените" се напълниха с куп футболни анонимници, които ритаха за здраве в "Б" група, чакайки да станат част от ЦСКА.

Откакто 31-кратните шампиони завоюваха Купата на България, Гриша Ганчев реши, че на стадион "Българска армия" ще може да прави каквото си пожелае и както го пожелае. За негово огромно съжаление, това не е така. Още с първите си стъпки и преименуването на Литекс, той загуби поне половината верни привърженици на този отбор. Действията от събота може да не бяха срещу феновете, но едва ли има трезво мислещ привърженик, който смята тази гавра с футболистите за нормална. И така с всяка следваща стъпка той продължава да гони един по един феновете от стадиона. И с всяка следваща стъпка ЦСКА заприличва все повече на един добър, недолюбван от никого, отбор от Ловеч.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички