Кой, ако не Каранга? Голмайсторът наказа Левски и запази шансовете за "червена" титла


Кой, ако не Каранга? Голмайсторът наказа Левски и запази шансовете за "червена" титла
Снимка: БГНЕС

25532 0

В равностоен мач на Националния стадион "Васил Левски" ЦСКА победи минимално големия си съперник Левски в дербито на 26-ия кръг на Първа лига и запази шансовете си за шампионска титла в края на сезона. Голмайстор за "червените" беше обичайният заподозрян Фернандо Каранга, който проби след статична ситуация "синята" отбрана в 85-ата минута на мача.

В класирането ЦСКА временно се изкачи на първо място, преди мача на Лудогорец с Етър. "Червените" имат 63 точки - колкото и разградчани. Левски остава трети с 50 точки и вече е на 13 пункта от първия и втория. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Двата тима излязоха на терена под проливен дъжд. Въпреки всичко те са солидно подкрепени от своите агитки. Първата по-опасна ситуация дойде в 5', когато Габриел Обертан нанесе силен удар, но стреля встрани от вратата. Сериозна битка на наводнения терен през първите 10 минути. Първият жълти картон можеше да падне още в 6', когато Тиаго Родригес влезе с бутоните в краката на Милош Цветкович, но португалецът бе пожален. 

Теренът доста пречи на играта на двата тима. В 19' Станислав Костов, който е доста деен в този мач, получи нараняване на десния крак, но изглежда ще продължи да играе. В 24' Яблонски създаде опасна ситуация пред своята врата, което наложи Митрев да напусне наказателното си поле и а дсе изправи лице в лице с атакуващ играч на ЦСКА. Вратарят обаче съумя с шпагат да изчисти топката.

В 25' Паулиньо имаше шанс да пробие в наказателното поле на съперника, но бе затворен от Манолев. Бразилецът падна някак пресилено, но дузпа за Левски не последва. В 34' Холмар извърши нарушение срещу връхлитащия Каранга и получи първия жълт картон в мача. При изпълнението на прекия свободен удар Кирил Десподов стреля към трибуните.

В 38' късметът не покри голмайстора на Първа лига Каранга, който засече с глава центриране от корнер на Десподов, но прати топката встрани от десния стълб на Митрев. В 42' Манолев изработи първия жълт картон на своя отбор, след като спря непозволено бързия Паулиньо, който напредваше по крилото.

В предпоследната минута на първото полувреме Станислав Костов можеше да накаже бившия си тим, след като от малък ъгъл обстреля вратата на Черниаускас. Литовецът обаче внимаваше и изби топката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Нападателят Слави Костов явно е пострадал сериозно през първата част, защото не излезе на терена след почивката. Мястото му зае другият бивш играч на "червените" - Серджиу Буш. Втори жълт картон за играч на Левски си изкара Иван Горанов, който отнесе Кирил Десподов с влизане в опит да спре начената от него контраатака. Минута по-късно жълтият цвят на картона видя и Давид Яблонски, който фаулира Енрике Рафаел.

В 57' Тиаго Родригес стреля от фаул, но над напречната греда на Митрев. Малко след това "шампионът" по картони сред домакините Кристиян Малинов прибави още един към "колекцията" си, след като подсече Нашименто. заради спор със съдията предупреден бе и Кирил Десподов.

В ситуация пред вратата на ЦСКА Бодуров задържа Яблонски за фланелката, но бранителят оспори нарушението си и дори плю към съдията в отговор. Никола Попов не реагира. ЦСКА имаше благоприятна ситуация за гол в 68, след нарушение на Тиам срещу Каранга. "Червените" обаче не успяха да оползотворят ситуацията.

Първа смяна за ЦСКА в 76' - Едвин Джеси замени Енрике Рафаел. Делио Роси реагира с втора такава за своя тим - Ривалдиньо вместо Обертан. Бърз отговор и за Белчев - Хеан Бланко влиза в игра вместо Рубен Пинто.

В 85' при първата си по-сериозна грешка в защита Левски бяха наказани. Тиаго Родригес центрира, няколко футболисти в синьо се разминаха с топката, а Каранга съобразително отклони към вратата на Митрев. Преди това комична ситуация беляза мача - Цветкович чукна една главичка на Каранга, който падна като отсечен. 

Съставите на двата тима:

ЦСКА: Черниаускас, Джеферсон, Чорбаджийски, Бодуров, Пинто, Манолев, Малинов, Енрике, Десподов, Тиаго, Каранга
Левски: Митрев, Горанов, Ейолфсон, Тиам, Прохазка, Цветкович, Нашименто, Яжблонски, Костов, Обертан, Паулиньо

ЦСКА: Черниаускас, Джеферсон, Чорбаджийски, Бодуров, Пинто, Манолев, Малинов, Енрике, Десподов, Тиаго, Каранга

Левски: Митрев, Горанов, Ейолфсон, Тиам, Прохазка, Цветкович, Нашименто, Яблонски, Костов, Обертан, Паулиньо

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Безспорно това е най-интересният сблъсък в българския футбол, независимо от катаклизмите, през които преминаха и двата отбора, и най-вече този на Гриша Ганчев. Независимо дали отборът от "Българска армия" е признаван за наследник на идеологията на автентичния ЦСКА или не, това отново ще е най-посетеният и най-гледаният мач за сезона.

"Червените" влизат в срещата с прекрасен обрат от 0:1 до 2:1 в последните секунди на мача с Пирин. Воденият от Стамен Белчев тим се представя под очакванията, откакто премина зимната пауза, но въпреки играта ЦСКА е записал само едно равенство и има 4 победи. Левски подобри значително представянето си в атака, но има 3 победи и две равенства, а в 5-те си мача е допуснал 4 гола. 

Въпреки пропуските в "синята" защита очакванията са отново да наблюдаваме силно атакуваща селекция в червено срещу добре подреден и много опасен на контраатака тим, подготвен по отпимален начин от Делио Роси.

При успех Левски ще може да се намеси в спора поне за второто място, тъй като в момента разликата с ЦСКА е цели 10 точки. Победа на "червените" оставя Левски в битката само за 3-ото място, а титлата ще остане да се решава от двата най-добри тима до момента, начело с Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички