Търговският регистър доказа: Няма сливане между ЦСКА и Литекс, а директно превръщане на Литекс в ЦСКА


Търговският регистър доказа: Няма сливане между ЦСКА и Литекс, а директно превръщане на Литекс в ЦСКА

66357 0

Новият ЦСКА на Гриша Ганчев започва своя живот буквално на гърба на Литекс, без да има никакви документи за сливане. Това показва справка в Търговския регистър на Sportlive.bg и Actualno.com.

На 2 юни тази година е поискана корекция на името на „Професионален футболен клуб Литекс-Ловеч“ директно на „Професионален футболен клуб ЦСКА - София“ ЕАД. Директната промяна на името навява на мисълта, че не се говори за никакво сливане, a допълнителна проверка показа други интересни факти.

Първоначално собственик на „Професионален футболен клуб Литекс-Ловеч“ е акционерното дружество „ПФК Чавдар“. „ПФК Чавдар“ обаче се превръща в „ПФК ЦСКА – 1948“ АД. След като това става, идва промяната и на името на „Професионален футболен клуб Литекс-Ловеч“. „Професионален футболен клуб Литекс-Ловеч“ се превръща в „Професионален футболен клуб ЦСКА-София“ ЕАД.

Според Търговския регистър капиталът на „Професионален футболен клуб ЦСКА – София“ ЕАД е 6,6 млн. лева, но са внесени 100 000 лева. 6,5 млн. лева представляват непарична вноска под формата на вземания, които „Литекс Комерс“ има към ПФК „Литекс Ловеч“. Това означава, че в замяна на 6,5 млн. лева дългове „Литекс Комерс“ взема определен дял от „Професионален футболен клуб ЦСКА – София“ ЕАД. Съветът на директорите е съставен от Румен Константинов, Трифон Попов, който беше досегашният президент на Литекс и Андон Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички