Стратега отсече: Стига негативизъм, България трябва да е щастлива, че предстои "вечно дерби"


Стратега отсече: Стига негативизъм, България трябва да е щастлива, че предстои "вечно дерби"
Снимка: Getty Images / Guliver

1185 0

Легендарният Димитър Пенев даде интервю пред вестник "Труд", в което говори за националния отбор, но разбира се не пропусма и темата за "вечното дерби" между ЦСКА и Левски.

"Истинските левскари винаги са уважавали ЦСКА и са чакали този мач. Да се връщам ли 40-50 години назад? Заедно ходихме на дербито. Прекалено много негативни неща се случиха във футбола ни.

Димитър Пенев захапа националите и ръководните фактори в БФС: Безотговорни и разединени са!

Истината е, че Левски не може да живее без ЦСКА и обратното. Много ли беше интересно миналото първенство без вечно дерби? А трябва ли да изключваме „Локомотив“ (Сф) от пейзажа?

Пловдивските „Ботев“ и „Локомотив“ също са големи клубове със славна история, но в последните години трябваше да минат през драми като тази на ЦСКА. Аз помня, че всеки български град обичаше футбола и отбора си. Но днес мисля, че България трябва да е щастлива, че предстои вечното дерби."

Той коментира и скандалното дерби през 1985 година, когато ЦСКА и „Левски“ са били разформировани от ЦК на БКП.

"Точно ден преди прословутия финал за купата на България се върнах от Катар заедно с Христо Андонов и Христо Марашлиев. Гледахме от трибуните. А на терена не се случи нищо особено, все едно репетираме за цирка, който идваше.

Фен клуб Сектор Г: Обратното броене започна, по-живи сме от всякога!

ЦСКА и Левски бяха закрити като клубове. Но всички фенове скандираха имената им. Няма да забравя един ден, в който ние отидохме за мач в Свищов, а те – в Ботевград.

Онези момчета, които се ежеха един срещу друг на терена, се прегръщаха и пиеха кафе заедно на бензиностанцията.Нито аз, нито феновете сме казвали „Средец“ и „Витоша“.Това беше само за официалните пресконференции. Бяхме си ЦСКА и „Левски“. Така е и сега."

Стратега коментира и паметното дерби преди 27 години, в което ЦСКА печели с 5:0, след 4 гола на Христо Стоичков.

"В този сезон не очакваха да сме пети в класирането, а ние стигнахме до пети номер. Няма да забравя, че ни говориха как имаме стабилен спонсор – фабриката за цигари „Средец“.

А ние дори не знаехме къде се намира. Още не можем с Ицо да се разберем защо поиска смяна 15 минути преди края. А можеше и пети гол да вкара…"

ЦСКА пред трансферен удар, връща си бивша звезда

На въпрос кой докара ЦСКА АД до фалит Пената коментира:

"Това е въпрос за цяла книга. Учудващо е, че на ул. „Драган Цанков“ 3 има пет регистрирани дружества с името ЦСКА. Възможно ли е това? Виновници винаги ще има.

Би било хубаво младите привърженици веднъж завинаги да чуят участниците от ръководствата в последните години, за да им обяснят.

Най-важното е ЦСКА да показва все по-добри игри.Тогава феновете няма да се колебаят. Няма да знаят за тези 3-4 дружества. ЦСКА е един – тук, на „Българска армия“ и сред купите в музея."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички