С късни попадения Десподов и Мауридес донесоха изстрадан успех на ЦСКА срещу Витоша


С късни попадения Десподов и Мауридес донесоха изстрадан успех на ЦСКА срещу Витоша
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

4647 0

ЦСКА победи с 3:0 Витоша Бистрица в първия мач за 15-ия кръг на Първа професионална лига. "Червените" не стигнаха никак лесно до победата, като вкараха първото си попадение чак в 79'. Мауридес се разписа на два пъти, който влезе от резервната скамейка. Другото попадение бе дело на Кирил Десподов.

След успеха си „червените“ събраха 35 точки и се изравниха по този показател на върха с шампиона Лудогорец, който още не е изиграл мача си от този кръг. Витоша остава на 12-а позиция с 13 точки.

Както и се очакваше, ЦСКА бързо наложи контрол върху топката и я владееше почти изцяло. Въпреки това обаче в първите 20-ина минути почти нямаше опасни положения.

В 9' Бодуров изведе Манолев с 40-метров пас зад гърба на зелената отбрана, десният бек шутира без забавяне от 8-9 метра, но Василев изби. В 21' Али Соу се озова сам срещу вратаря, но Василев отново спаси. Малко след това Малинов опита прехвърлящ удар, но топката мина покрай вратата. 

Към края на полувремето Кирил Десподов и Божидар Чорбаджийски имаха възможност от центрирания да засекат топката с глава, но и двата опита бяха много слаби.

В 47' Тиаго Родригес подаде към Десподов, който изведе Соу сам срещу Василев, но вратарят на Витоша отново спаси. В 60' Соу отново пропиля добър шанс. Малинов подаде към Али Соу, който шутира, а след рикошет, топката премина встрани от десния стълб на вратата на Християн Васиев.

В 79' "червените" най-сетне намериха път към вратата на съперника. Първо Бодуров стреля, топката рикошира в гърна на Пинто. След това Мауридес стреля с глава, но защитник на Витоша изчисти пред гол линията. Жеферсон след това сложи топката на главата на влезлия като резерва Мауридес, който отблизо с глава вкара топката.

В 90' Десподов отново показа индивидуални действия. Той подмина трима футболисти на Витоша, след което излезе сам срещу Християн Василев и вкара с много техничен удар. В добавеното врем Джеси намери с отличен пас Мауридес, който от въздуха вкара топката във вратата на Василев.

ПРЕДИ МАЧА 

Безспорно отборът на Нестор ел Маестро е големият двубой в срещата и всичко друго от успех, би било сензация.  Домакините нямат абсолютно никакви кадрови проблеми и се очаква Ел Маестро да разчита на оптимален състав за днешната среща, като Тиаго ще се завърне в титулярния състав на "армейците" за мача днес.

Гостите също не страдат от контузии и наказания, и Росен Кирилов ще може да заложи на най-доброто с което разполага за мача днес. До момента статистиката в мачовете между двата тима от Първа лига показват 3 победи за ЦСКА от също толкова срещи, както и голова разлика от 10-1 за "армейците" в тези мачове. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЦСКА: 30. Черниаускас, 11. Манолев, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 3. Жеферсон, 6. Пинто, 15. Малинов, 19. Десподов, 20. Тиаго, 7. Жоржиньо, 22. Али Соу

Витоша: 1. Василев, 2. Гочев, 14. Садула, 18. Цанков, 22. Милчев, 24. Купенов, 4. Узунов, 80. Котев, 88. Лазаров, 96. Милев, 99. Христов

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички