ЦСКА стъпи накриво срещу Черно море на "Армията"


ЦСКА стъпи накриво срещу Черно море на "Армията"
Снимка: БГНЕС

6299 0

Отборът на Черно море спря ЦСКА за шеста поредна победа. Двата тима завършиха 1:1 на стадион "Българска армия" в първия мач от 22-ия кръг на Първа лига. "Червените" имат 51 точки, колкото и Лудогорец на върха, но разградчани са с мач по-малко. При победа срещу Ботев Пд в понеделник отборът на Димитър Димитров може да увеличи преднината си на 3 точки.

Домакините създадоха опасни положения, но не успяха да се възползват от тях. Основна заслуга затова имаше и Илиан Илиев, който бе подредил доста добре "моряците". Първото опасно положение бе за сметката на домакините. Десподов изведе Роланд Алберг, който се откъсна чудесно от защитата на "моряците" и стреля, но Благой Макенджиев спаси. В 9' се получи и опасно положение за Черно море. Зехиров искаше да центрира, но вместо това изпрати коварна за спасявана топка към Черниаускас.

В 15' Чорбаджийски задържа с ръка Мариян Огнянов в наказателното поле, но реферът прецени, че няма нарушение за дузпа. 3 минути по-късно Каранга бе изведен от Чорбаджийски и напредна в наказалтелното поле, но подаването му към Алберг бе пресечено и не се стигна до нищо опасно. В 34' Тиаго порбва далечен удар, който профуча над напречната греда. В последните минути на първото полувреме "червените" опитаха да наложат натиск, но и той не доведе до попадение. 

Втората част започнаха по-добре гостите от Варна,  като Василев изведе Огнянов, но той бе в положение на засада. В 57' Десподов изведе Каранга много добре, сам срещу вратаря, но Макенджиев съобрази и излезе напред, за да пресече опасността. В 65' домакините изпуснаха още един нелош шанс. Алберг центрира към свободния Каранга, но той не успя да насочи добре топката.

10 минути по-късно Десподов разочарова, като от наказателното поле изпрати топката високо над вратата. В 80' "червените" извадиха късмет, че при статично положение пред тяхната врата и след рикошет топката не се озова в мрежата на Черниаускас. В 89' Десподов проби отдясно и пусна към Каранга, който успя да стигне до топката и да стреля, но тя се отклони в главата на Макенджиев. В добавеното време Чорбаджийски не успя да продължи топката към вратата след центриране от фаул.

ПРЕДИ МАЧА

"Червените" направиха силен старт, вкарвайки 5 гола на Верея, докато "моряците" загубиха с 4:1 от Берое на "Тича". ЦСКА излиза за 6-а поредна победа в шампионата, като в тази серия е без допуснат гол. Настроението в състава е отлично и червените се готвят за нов убедителен успех. Аут за червените са Укра и Пинто, които се възстановяват от травми, и Малинов, който ще изтърпи последния мач от своето наказание. Единственият, висящ с картони, е Дюлгеров - с 4.

Черно море се намира в коренно различна ситуация спрямо ЦСКА. Кадровите проблеми в състава са много. Изборът от пейката е съвсем ограничен, като Илиан Илиев ще има на разположение 6 юноши и само един по-опитен - нападателят Марек Кузма, който засега губи битката за титулярно място от новото попълнение Радослав Василев. С травми са шестима - бранителите Витиня (аут до края на сезона), Стефан Станчев и Миро Енчев, крилото Фенуш и офанзивните халфове Дани Кики и Георги Божилов. Наказан пък е друг защитник - Илиас Хасани. Вчера сутринта Черно море тренира на "Тича", след което отпътува за София. Даниел Димов ще направи повторен дебют за варненци 10 дни след като подписа с клуба.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦСКА-София: 30. Черниаускас, 11. Манолев, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 3. Жеферсон, 16. Лое, 20. Тиаго, 19. Десподов, 10. Алберг, 17. Енрике, 9. Каранга

Черно море: 88. Макенджиев, 6. Цветков, 10. Василев, 16. Витанов, 17. Костадинов, 18. Зехиров, 21. Илиев, 22. Огнянов, 27. Димов, 29. Кузма, 97. Минков

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички