Морски кошмар за Любо Пенев в повторния му дебют начело на ЦСКА


Морски кошмар за Любо Пенев в повторния му дебют начело на ЦСКА
Снимка: БГНЕС

8925 0

Любослав Пенев бързо ще иска да забрави повторния си дебют начело на ЦСКА в Първа лига. "Червените" бяха тотално надиграни от Черно море във Варна, където загубиха с 2:0, но и съдийската бригада, начело със Стефан Апостолов, беше главно действащо лице в мача.

Още в самото начало на двубоя "моряците" успяха да открият резултата след отлична солова акция на Мартин Минчев и отличен завършващ удар с глава на Ндонгала. До края на първото полувреме "червените" имаха един шанс да стигнат до гол, но не го оползотвориха.

В 61' падна и втория гол за варненци, но той ще е обект на много дискусии в близките часове. Първо беше отсъден фаул за Черно море след игра с ръка на Евандро на 10 метра от наказателното поле. Нарушението беше много спорно, но "моряците" разиграха към крилото, откъдето Ненчев центрира в пеналтерията. Защитата на ЦСКА буквално заспа, след като нападателите на Черно море отправиха цели 3 удара от малкото наказателно поле, преди Ради Василев да се разпише.

Повторенията обаче показаха, че адресатът на първото центриране - Ндонгала, е в положение на засада, и то поне на метър от последния в отбраната на ЦСКА.

Поражението сложи край на серията от 3 поредни победи на армейците на стадион "Тича" в шампионата, а освен това Любослав Пенев остава без победа във Варна като треньор на ЦСКА. В същото време "червените" не се възползваха от грешката на Лудогорец срещу Верея и остават на 7 точки зад лидера в класирането и на 4 пред преследвача Левски.

Черно море от своя страна направи важна крачка към топ 6, като дръпна с 4 точки на преследвачите от Етър.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 7' падна първият гол в мача. Минчев някакси успя да мине покрай трима край тъчлинията и успя да центрира към близката греда. Там Ради Василев се опита да стреля, но беше изпреварен от Бодуров. Намесата на защитника обаче се превърна в асистенция за Ндонгала, който с глава успя да реализира във вратата на Черниаускас.

Черно море не спря да търси попадение срещу столичани, а възпитаниците на Илиян Илиев играеха с отлична висока преса, която затрудняваше сериозно изнасянето на топката от страна на ЦСКА.

В 23' "червените" за пръв път преодоляха пресата на "моряците" и успяха да организират нападение между халфовата и защитната линии на своя домакин. Джеси обаче прекали с индивидуалния дрибъл, а шутът му с ляв крак беше много неточен.

10 минути по-късно ЦСКА получи първия си добър шанс да изравни. Дълго подаване на Пинто свари защитата на Черно море неподготвена, а Соу се внедри между двамата централни бранители, овладя и стреля, но Дюлегорв успя да отрази.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 61' се стигна до спорно нарушение в полза на Черно море пред вратата на ЦСКА за игра с ръка на Евандро. Стигна се до разиграване към десния фланг, а Ненчев центрира в наказателното поле. Там Ндонгала стреля с глава, Черниаускас се намеси, но топката се върна в нападателя. Той стреля към далечния ъгъл, удари греда, ала топката отново остана в игра и попадна в Ради Василев. Този път той беше точен и увеличи аванса на Черно море, а защитата на ЦСКА безучастно гледаше как се отправят три удара към вратата, и от от малкото наказателно поле.

Последвалите повторения показаха, че голът е нередовен, тъй като при центрирането към Ндонгала офанзивният футболист на домакините е поне с метър в положение на засада.

Перфектно развиващият се за Черно море двубой претърпя турболенция в 80', когато Васил Панайотов игра с ръка пред наказателното поле на своя тим. Стефан Апостолов не се поколеба и веднага показа втори жълт картон на бившия играч на Левски и "моряците" останаха с човек по-малко.

Това обаче не се оказа решаващо в мача, след като ЦСКА не създаде нито една възможност за връщане поне на едно от двете попадения пасив на столичния гранд в следващите минути. Единствено Кристиан Малинов, и то след края на добавеното време, отправи опасен изстрел, но прати топката над вратата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Голямата новина за "червените" е фактът, че Любослав Пенев извади нападателя Мауридес от групата за мача в последния момент. Ето ги и съставите:

ЧЕРНО МОРЕ: 25. Дюлгеров, 2. Панов, 4. Генев, 70. Димов, 41. Кононго, 38. Ндонгала, 71. Панайотов, 16. Витанов, 90. Минчев, 21. Илиев, 10. Василев

ЦСКА: 30. Черниаскус, 2. Атанасов, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Пинто, 8. Джеси, 15. Малинов, 16. Бикел, 17. Енрике, 20. Тиаго, 22 Соу

Преди мача

Отборът на ЦСКА подновява шампионата с голямата новина за треньорската смяна. Нестор Ел Маестро бе заменен от Любослав Пенев. Днес "червените" ще дебютират при завръщането на Пенев в клуба, като за съперник ще имат варненския Черно море.

Още в първия си мач от годината "червените" имат страхотния шанс да съкратят изоставането си от шампиона Лудогорец. Вчера "орлите" стигнаха само до 0:0 при гостуването на Верея и при успех днес софиянци ще съберат 48 точки, четири по-малко от лидера.

Черно море пък продължава борбата си за място в Топ 6 на Първа лига. "Моряците" са на шестата позиция в момента с 31 пункта и имат само една аванс пред седмия Етър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички