Петър Жеков се присмя на "ФК Авиатор": Абрамович да им дава пари


Петър Жеков се присмя на "ФК Авиатор": Абрамович да им дава пари

2058 0

Голмайстор №1 в историята на българския футбол Петър Жеков даде интервю за "Тема Спорт", в което коментира провала срещу Верея, предстоящия двубой с Нефтохимик, както и ентусиастите от "Централен спортен клуб на армията 1948", които започнаха подготовка в понеделник.

Г-н Жеков, ЦСКА записа шокираща загуба от Верея. Какви са причините да се стигне до нея?

- Момчетата надигнаха глави малко повече от необходимото. Видя се, че отборът още е много млад, липсва му опит. Тези футболисти не са натрупали достатъчно мачове на високо ниво. Вкараха ни един случаен гол и тимът се вдърви. В петата минута приключи всичко. Вярно е, че момчетата дадоха, каквото можаха, но не става така. Трябва да си играл много, за да можеш да обърнеш резултата. Просто им липсва опит и оттам се получават такива резултати.

Казахте, че отборът се стъписа след гола, сякаш и не успя да отговори достатъчно адекватно на ранното попадение? В офанзивен план липсваше острота, статичните положения в полза на ЦСКА не донесоха никакви опасности за Верея...

- Това е работа на треньорите, които ги обучават. Наистина аз първото полувреме не видях нищо интересно, нищо заучено или кой знае колко разчупено. Само по крилата се нападаше, насам-натам се въртяхме и имаме един нападател върлина, на когото не могат едно положение да му създадат за гол. Не става така.

Като че ли Преслав Йорданов среща сериозни трудности в първите два мача...

- Тепърва ще става още по-трудно. То не е като да играеш две-три срещи за купата, където е повече на ентусиазъм. В първенството вече е друга работа. След първия мач скочихме да приказваме, че ще станем първи. Но то не може ей така от нищото да се случи. Ако успеем да се задържим в челото, до Нова година бихме могли и да се надяваме. Но трябва да се вземат по-опитни футболисти за титла, с повече рутина. И ще е съвсем друго. Момчетата бягаха, бореха се, докрай се раздаваха, колкото можаха. Но то не става само с тичане, трябва и майсторство. А те заради младостта си още го нямат. Ето, Виана направи много силен мач със Славия, но срещу Верея не ми хареса. Мъчеше се да създава нещо, но не беше достатъчно полезен. Някой, като изиграе един страхотен мач, и го вдигаме страшно много. Все едно, че ще става Пеле (смее се). Трябва по-спокойно да го караме, да не ги вдигаме във въздуха момчетата, защото са млади и това не им влияе добре.

Не всеки може да свикне с високите очаквания на "Армията"...

- Така е, но има и друго -привържениците трябва да се усмирят малко. Ще дойде и нашият момент, но трябва да приемем, че може и да не е сега. Аз го казах - трябва ни една година, за да се сработи тимът и да натрупа опит и самочувствие, за да можем реално да си поставим за цел титлата.

Предстои наглед рутинен мач с Нефтохимик на "Армията", очаквате ли безпроблемна победа или допускате, че отново може да се обърка нещо?

- По принцип на "Армията" играем по-спокойно, с повече самочувствие. Макар че и в Стара Загора бяхме като домакини, но тук е по-различно. Мисля, че ще победим, няма как. Отборът има нужда от този успех, за да си вдигне самочувствието.

Виждате ли потенциал в Христо Янев, за да се справи със задачите за титла и купа?

- Гриша Ганчев си е избрал треньора, нека той да си решава, аз не се меся. Но предполагам, че към 10-ия или 12-ия кръг ще си проличи доколко може да се разчита на настоящия треньорски екип. След два мача не бива да си правим генерални изводи.

Как гледате на ЦСКА 1948, който започна подготовка за А регионална с 20 човека, имаше полицаи сред тях, най-обикновени хора излязоха на терена...

- Стоя зад мнението си, че ще е впечатляващо, ако изкарат до Нова година. Но после не виждам как ще минават от А регионална, през В, през Б група... Я камилата, я камиларят. Не го виждам този отбор как ще изкара цял сезон.

Председателят им ген. Иван Мечков обаче заяви, че очаква 10 000 души да станат членове на клуба в следващите месеци. На първата им тренировка присъстваха 40, като част от тях бяха роднини и приятели...

- Гледах видео от тази така наречена тренировка. Полека-лека ще се върнат на "Армията", няма къде да идат. Прави се всичко напук на ЦСКА, но нищо няма да стане, да забравят, да не се надяват. Кой ще ходи по селата да ги гледа? Ще им ходят родителите и роднините, че после да ги прибират с колите (смее се).

Появи се информация, че Кирил Домусчиев можело да спонсорира клуба...

- Да бе, и аз искам Роман Абрамович да дойде на "Армията", ама надали. Не виждам кой би си давал парите за такъв проект в А регионална.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички