Официално: Люпко Петрович не спази думата си и почна работа в ЦСКА


Официално: Люпко Петрович не спази думата си и почна работа в ЦСКА
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

4032 0

Бившият треньор на Левски Люпко Петрович официално се присъедини към ЦСКА, съобщиха от клуба. "От днес големият сръбски специалист Люпко Петрович започва работа в ЦСКА. Той ще бъде консултант и ще помага на клуба ни със своя богат международен опит и връзки по цял свят", съобщиха "червените" на официалния си сайт.

"Върхът в кариерата на 71-годишния сърбин е спечелването на Купата на европейските шампиони с Цървена звезда през 1991 година. Петрович има опит като треньор в повече от 20 клуба в държави по цял свят. Той е ставал три пъти шампион на Югославия. Печелил е титлата и на Руанда, както и на България, като освен това триумфира и с Купата на страната ни. Специалистът е печелил също така три пъти Купата на Югославия и веднъж Купата на Китай. За последно Люпко Петрович беше треньор в Руанда, където с отбора на АПР (отбор на патриотичната армия на Руанда) отново грабна златните медали в първенството на страната", пишат още от ЦСКА.

ЛЮПКО ПЕТРОВИЧ: И В ДОБРУЖДА ЩЕ ОТИДА, АКО ГАНЧЕВ МЕ ПОКАНИ

Сърбинът е бил четири пъти начело на Левски, a през сезон 2000/01 печели титлата със "сините". За последно той води отбора през 2016/17, когато напусна след 13-ия кръг заради неразбирателство с тогавашния спортен директор Станислав Ангелов.

Петрович е в много близки отношения със собственика на "червените" Гриша Ганчев и неколкократно води бившия клуб на бизнесмена - Литекс. С "оранжевите" спечели Купата на България през 2004 г.

Как Люпко се врече в любов на Левски преди две години четете в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички