ОФИЦИАЛНО: Обявиха точната сума, която ЦСКА дължи


ОФИЦИАЛНО: Обявиха точната сума, която ЦСКА дължи
Снимка: БГНЕС

2884 0

Дружеството ПФК ЦСКА АД, за което се говори постоянно, че Васил Божков иска да спаси от фалит с цел да запази "автентичността" на "червените", дължи 33 милиона лева. Това стана ясно, след като Търговският регистър публикува официална информация за дължимите суми, които всъщност пратиха клуба в аматьорския футбол преди година.

В страницата на Търговския регистър е публикуван доклад от 124 страници, в който подробно се описва кои задължения са признати и кои - не. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Също така на 20 юли от 10.00 часа се свиква общо събрание на кредиторите с цел определяне реда и начина на осребряване на имуществото на длъжника, метода и условията на оценка на имуществото, избор на оценители и определяне на възражението им.

Следващите редове са от сайта gong.bg

Вече е окончателно ясно, че оздравяването на настоящото дружество ПФК ЦСКА АД е мисия невъзможна!

Стана ясно, че е свикано събрание на кредиторите, което е насрочено за...20 юли 2016 година! Това реално е едва няколко дни преди старта на новото футболно първенство. Изискването в този случай е да бъде спазен поне 45-дневен срок от сега, тъй като сред кредиторите има доста чужденци и те имат нужда от необходимото време да организират пристигането си в България, ако желаят да присъстват на това общо събрание.

Тепърва по процедура след това може да възникнат обжалвания по взетите решения, което ще удължи срока допълнително с месеци. Така дори да се появи някой с оздравителен план, то той вече е неприложим, тъй като ако ще се изчаква решение от общото събрание, а в същото време БФС трябва да реши дали ПФК ЦСКА АД да играе в новата елитна лига на България, то на практика ЦСКА трябва да пропусне един сезон и да не играе никъде.

Също така усложняваща ситуацията с т.нар „оздравяване” е и новината, че дълговете са нараснали с няколко милиона отгоре и към днешна дата са между 30 и 33 милиона лева.

В същото време до два-три дни се очаква регистрацията на ПФК ЦСКА 1948 АД, който ще е правоприемник на настоящето дружество.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички