Няколко варианта за оздравяване на ЦСКА


Няколко варианта за оздравяване на ЦСКА
Снимка: БГНЕС

1466 0

ЦСКА може да бъде оздравен и шансовете никак не са малки, разбира се, за целта трябва да има желание това да се случи.

Има интерес и готовност за изготвяне на оздравителни планове за ЦСКА, при това от всички страни, според информация на "7 дни спорт". Откакто съдът назначи за постоянен синдик на армейците Дора Милева, тя е провела серия от разговори както с изпълнителния директор на ПФК ЦСКА АД Александър Тодоров, така и с някои от кредиторите на клуба.

Облекчаващ ЦСКА факт е, че важната за клуба дата не е 31 март 2016 г., а 30 юни. Именно тогава изтича срокът за лицензиране в "Б" група. "Червените", които в момента са лидер в Югозападната "В" група и най-вероятно ще спечелят автоматична промоция за професионалния футбол, обмислят да кандидатстват за лиценз. Важен детайл е, че лицензионният режим за вторият ни ешелон е различен от този за елитните тимове и евротурнирите, който изтича в края на март. По този начин клубът практически има още три месеца, в които да работи по оздравяването си.

Още по-любопитно е, че тази информация е достигнала до синдика Дора Милева от хора от клуба. Синдик Милева упорито отказва да даде каквато и да е официална информация, но "7 дни спорт" научи, че на срещата между нея и Александър Тодоров са били обсъдени варианти за оздравяването на клуба. Фактът, че се търси дата 30 юни, а не 31 март, сам по себе си говори, че ще се търси вариант за спасението на настоящия клуб. Законът позволява предложения за оздравителен план да прави всяка една от страните.

Освен от ръководството на ЦСКА такъв план може да се изготви и от синдика, а и от другите кредитори. Крайното решение за това. дали да има план за оздравяване и кой точно да бъде избран, се взима от съвета на кредиторите. Както е известно, той вече се събра веднъж, но срещата приключи с пълен крах, след като тогава не беше избран постоянен синдик. Заради разногласията между кредиторите се стигна до това, съдът служебно да назначава постоянен синдик на клуба.Оптимистичните сигнали за обявения в процедура по несъстоятелност клуб идват от факта, че е възможно доста сериозна част от задълженията на ЦСКА да отпаднат.

Има вариант задълженията към някои от кредиторите да отпаднат, тъй като не всеки договор, анекс или документ може да се докаже в съда. По този начин законът позволява част от задълженията да бъдат отхвърлени, ако са съмнителни. Някои от кредиторите вече са изявили желание за преговори относно своите вземания. Основен момент в следващите месеци е и как от клуба ще подходят към огромния дълг към НАП, който е в размер на над 14 млн. лв. Ако в рамките на следващите 6-7 месеца от ръководството на ЦСКА решат да минат към оздравяване на клуба, синдик Милева има правомощията да предложи и подпише разсрочено плащане на дълга към НАП.

При оформянето на доклада за окончателния дълг на "червените" сумата е поносима и значително по-ниска от настоящите над 36 млн. лв., съвсем реална става и възможността ЦСКА да бъде спасен и оздравен в рамките на 3 до 5 години. До края на годината се очаква синдик Милева да успее да събере целия набор от документи, за да може да каже крайната си дума по задълженията. В момента тече процес по изискване на всички документи по незавършени дела срещу ЦСКА в България и във ФИФА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички