ЦСКА изхвърли Лудогорец за Купата след спорни съдийски решения


ЦСКА изхвърли Лудогорец за Купата след спорни съдийски решения
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

6745 0

Отборът на ЦСКА се класира за 1/2-финалите за Купата на България, след като се наложи с 2:1 над шампиона Лудогорец. Срещата на стадион "Българска армия" ще се запомни с големите съдийски грешки, които Георги Кабаков и колегите му направиха.

През първата част ЦСКА излезе напред с гол на Николай Бодуров. Капитанът на столичния тим се разписа след красиво изпълнение от близо 30 метра. В средата на полувремето реферът спокойно можеше да изгони звездата на армейците Фернандо Каранга, който показа среден пръст на асистент арбитъра.

12 минути преди почивката Александър Дюлгеров препъна капитана на "зелените" Марселиньо в наказателното поле и последва дузпа. Козмин Моци застана зад топката и не сгреши (34'). 

През второто полувреме не паднаха попадения и се стигна до продължения. Още в 95' играчите на Стамен Белчев стигнаха до така важното попадение. Фернандо Каранга изведе Кирил Десподов в наказателното поле, а младата звезда на 'червените" преодоля Броун и донесе победата на своя тим. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна равностойно, като играчите на ЦСКА наложиха лек превес и стигнаха до гол в 9'. Капитанът Николай Бодуров задържа добре топката в средата на терена, напредна и от близо 30 метра прати топката неспасяемо в мрежата на Хорхе Броун.

В 33' Александър Дюлгеров препъна Марселиньо в наказателното поле и Кабаков посочи бялата точка. Зад топката застана щатният изпълнител Козмин Моци, който не сгреши - 1:1. В 35' се разигра много любопитна ситуация, в която Каранга просто си просеше да бъде изгонен. Дюлгеров нацели гредата, но в този момент страничния съдия вдигна засада, което нервира Каранга и показа среден пръст. Това обаче остана безнаказано. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна със спорно положение пред вратата на ЦСКА. Александър Барт свали Мисиджан, който се откъсваше сам срещу вратаря, но съдията реши да даде само жълт картон. 

В 59' Жорди Лукоку опита прехвърляш удар пред наказателното поле, след като Броун бе излязал напред. Нападателят на "орлите" обаче нацели гредата, а топката тупна точно пред голлинията.  

В 72' отборът на Лудогорец бе близко до обрата в срещата. Върджил Мисиджан центрира от ляво и Джоди Лукоки изпревари защитник в червено и с глава се разписа. Последва обаче съдийски сигнал за засада, като от повторенията се вижда, че засада не съществува.

До края на редовното време и двата тима заложиха на по-сигурни действия и логично се стигна до продължения. 

ПРОДЪЛЖЕНИЯ

В 96' "червените" отново поведоха в резултата. Със скоростна атака Каранга пусна пас малко след центъра, Десподов между двама успя да нанесе удар и отново изведе отбора си напред - 2:1.

В самия край на първото продължение Густаво Кулма се сдърпа с Игор Пластун и заради по-агресивните си действия играчът на ЦСКА получи жълт картон. В 109' положението на разградчани се усложни, след като Натанаел бе изгонен, заради удар без топка. Той удари през лицето Кирил Десподов, макар да изглеждаше, че звездата на ЦСКА първи посяга.

Лудогорец е видимо изнервен и затова в 114' Мисиджан си спечели жълт картон, заради влизане с двата крака на Кулма. ЦСКА можеше да вкара трети гол в 116, след като Каранга отправи добре премерен удар, но Хорхе Броун се намеси по най-добрия начин и спаси.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Двубоят е с много голям заряд и залогът е голям. В първенството "червените" успяха да нанесат поражение на българския шампион в Разград и сега със сигурност ще искат да затвърдят още веднъж шампионските си амбиции. Очаква се по трибуните да има над 10 хиляди фенове. На 1/8-финалите ЦСКА отстрани Ботев (Враца), а разградчани се справиха с Берое след дузпи. 

В последната година двубоите между тези два тима имат по-особен заряд и словесните престрелки и закани започват седмици преди срещите. Сега, часове преди 1/4-финала домакините поискаха допинг контрол, като разходите ще бъдат поети от клуба.  

Треньорът Димитров обмисля да използва същата схема от сблъсъка с Хофенхайм в Лига Европа . Това означава, че Лудогорец пак ще излезе без чист централен нападател, а офанзивното трио Марселиньо, Мисиджан и Вандерсон постоянно ще си разменят местата. ЦСКА пък от своя страна се очаква да заложи на нападателната си мощ и да започне да атакува от самото начало.

Стартови състави: 

ЦСКА: Витаутас Черниуаскас, Александър Дюлгеров, Барт, Николай Бодуров, Антон Недялков, Кристиян Малинов, Раул Лое, Енрике Рафаел, Тиаго Родригес , Кирил Десподов, Фернандо Каранга.

Лудогорец: Хорхе Броун, Сисиньо, Козмин Моци, Игор Пластун, Натанаел, Яцек Горалски, Абел Анисе, Вандерсон, Вирджил Мисиджан, Марселиньо, Джоди Лукоки

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички