Екшън в Перник и съдийски гаф при лесна победа на ЦСКА


Екшън в Перник и съдийски гаф при лесна победа на ЦСКА

2214 0

ЦСКА продължи наказателната си акция в Югозападната "В" група. Този път в жертва на "армейците" падна Миньор, който беше сразен с 3:0 на стадиона в Перник. Така столичани приключват есенния дял от първенството като убедителен лидер с 16 победи  от 16 мача.

По традиция двубоят между ЦСКА и Миньор не мина без ексцесии. В началото изкри прехвърчаха на терена. Още в 3-ата минута играчите и на двата отбора се хванаха за гушите, като най-деен бе защитникът на домакините Виктор Софрониев. Малко по-късно Симеон Ганчев от Миньор направи зверски фаул срещу противник и двата отбора отново се сдърпаха. Съдията Волен Чинков раздаде набързо няколко жълти картона и поуспокои старстите.

След почивката пламнаха трибуните. Запалянковци и от двата отбора пробваха и дори нахлуха на пистата, но бяха усмирени от полицаи и охранители. Буйствата в сектора за гости обаче продължиха. Привърженици на "червените" първо пробваха да съборят  оградата откъм буферната зона. Униформените удържаха на натиска, въпреки че бяха налагани с прътове от знамена по главите. Полицатие не отвърнаха със сила, а агитката на ЦСКА реши да събори оградата към терена и успя. Хубавото в случая беше, че феновете спряха до тук и не тръгнаха да нахлуват. В противен случай щеше да се стигне до прекратяване на мача, а не дай си Боже и кървави сцени на "Стадиона на мира".

Първият гол за "червените" отбеляза Николай Цветков в 26-ата минута. Момчил Цветанов проби мощно отляво и подаде към своя съотборник, който прониза стража на перничани Георгиев.

В 49-ата минута Преслав Йорданов покачи на 2:0 с удар отблизо, след като се възползва от грешка в защитата на перничани. В 69-ата минута най-добрият играч на "армейците" в този двубой - Момчил Цветанов вкара трето попадение с прецизен удар в далечния ъгъл.

Миньор игра с човек по-малко почни цяло второ полувреме. Виктор Софрониев получи втори жълт, съответно червен картон за задържане на Преслав Йорданов и напусна принудително в 50-ата минута.

Мачът бе белязан с куриоз. В 69-ата минута Ганчев от Миньор фаулира Борис Галчев и получи жълт картон. Футболистът напусна терена, но след малко се върна в игра. Интересното е, че никой не разбра какво точно се случи, тъй като от прякото излъчване на срещата не се видя съдията да показва червен картон на състезателя. Оказа се, че жълтият картон всъщтост е показан на друг състезател.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички