БФС: Ако не бяхме ние, ЦСКА нямаше да играе в Европа


БФС: Ако не бяхме ние, ЦСКА нямаше да играе в Европа
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

1005 0

Българският футболен съюз (БФС) излезе с официално становище по случая с историята на ЦСКА. В последно време се появиха информации, които твърдяха, че от БФС не са изпратили справка до УЕФА, която е била изискана във връзка с историята на армейците.

Футболният съюз напълно отхвърли тези твърдения, като посочи, че благодарение на тях ЦСКА е получил лиценз за евротурнирите през настоящия сезон. Припомняме, че "червените" отпаднаха в квалификациите на Лига Европа от състава на Копенхаген.

Ето и въпросното становище на БФС:

„Във връзка с многобройните спекулативни информации, свързани с предполагаемо настояване от страна на УЕФА към Българския футболен съюз за предоставяне на справка за спортната история на ПФК „ЦСКА-София“, изпълнителният директор на БФС Борислав Попов счита за необходимо да подчертае следното:

Българският футболен съюз винаги е оказвал адекватно и равностойно съдействие на клубовете – членове на съюза в различните им локални и международни казуси. В организацията не е постъпвало запитване от страна на УЕФА за предоставяне на факти или обстоятелства, свързани с ПФК „ЦСКА-София“, съответно твърденията за поставени крайни срокове от страна на европейската футболна асоциация са некоректни.
Бихме желали да припомним, че именно благодарение на силната подкрепа и активните действия на БФС, ПФК „ЦСКА-София“ получи специална лицензия за участието си в турнирите под егидата на УЕФА и изрично настояваме да бъдат прекратени манипулативните опити за вменяване на някаква вина на Българския футболен съюз.“

"Във връзка с многобройните спекулативни информации, свързани с предполагаемо настояване от страна на УЕФА към Българския футболен съюз за предоставяне на справка за спортната история на ПФК "ЦСКА-София", изпълнителният директор на БФС Борислав Попов счита за необходимо да подчертае следното:

Българският футболен съюз винаги е оказвал адекватно и равностойно съдействие на клубовете – членове на съюза в различните им локални и международни казуси. В организацията не е постъпвало запитване от страна на УЕФА за предоставяне на факти или обстоятелства, свързани с ПФК "ЦСКА-София", съответно твърденията за поставени крайни срокове от страна на европейската футболна асоциация са некоректни.

Бихме желали да припомним, че именно благодарение на силната подкрепа и активните действия на БФС, ПФК "ЦСКА-София" получи специална лицензия за участието си в турнирите под егидата на УЕФА и изрично настояваме да бъдат прекратени манипулативните опити за вменяване на някаква вина на Българския футболен съюз."

Междувременно стана ясно, че президентът на БФС Борислав Михайлов убеждава УЕФА с писма, че ЦСКА на Гриша Ганчев е наследникът на ЦСКА. Вижте повече подробности в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички