Аматьорите от ЦСКА са на финал за Купата на България!


Аматьорите от ЦСКА са на финал за Купата на България!

2530 0

ЦСКА може да е с аматьорски статут, но показа наглед, че това няма никакво значение в българския футбол, след като "червените" стигнаха до нова победа с 2:0 над "елитния" Берое и се класира за исторически финал за Купата на България.

Грандът с аматьорски статут отново демонстрира по-голяма класа и стигна до лесно 2:0 над заралии, които в целия двубой не просто не съумяха да отбележат гол, но имаха едно-единствено добро положение в двубоя.

Още във 2' с красиво попадение Преслав Йорданов откри резултата, а в 41' Цветков удвои резултата и донесе втората поредна победа с 2:0 на "червените", пратила отбора на финал за Купата на България.

ЦСКА напълно заслужи мястото си на финала, след като записа 9 поредни победи, а в сблъсъка срещу елитния Берое, който се бори за 3-ото място в "А" група, дори не допусна гол.

До момента "червените" имат само 1 допуснат гол в турнира и влизат със самочувствие във финалната среща. Утре ще бъде определен другия финалист след изиграването на Литекс - Монтана.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още с първата си атака Берое можеше да отбележи, след като Исмаил Иса имаше шанс с глава да стреля от 2 метра, но ударът му беше много слаб. Последва изсипана топка от вратаря в половината на Берое, а там гостите допуснаха фатална грешка, която беше наказана.

Йорданов се възползва от грешка на Елиаш и успя да комбинира с Маламов. Елиаш се опита да му отнеме, но отново сбърка и позволи на крилото да пусне за Йорданов в наказателното поле. Той от своя страна стреля много технично в далечния за Пиргов ъгъл и с помощта на страничния стълб отбеляза брилянтен гол - 1:0 за "армейците".

Това обърка плановете на тима от Стара Загора, като играчите на Липенски овладяха играта в центъра, но не намираха път към вратата на Анатоли Господинов. "Червените" спокойно приеха играта в своята половина и изчакваха спокойно набезите на играчите в зелено.

В 32' дойде най-опасното центриране в пеналта на ЦСКА, когато Зехиров беше изпуснат и пусна остра топка, но Господинов изби пред Елиаш и предпази вратата на ЦСКА от опасно положение. Това обаче беше най-опасното положение за Берое през първите 40 минути на срещата.

В 41' Атанас Зехиров, който записа дебют за националния отбор, отново беше направен за смях от Станислав Маламов. Той надбяга и финтира десния бранител на Берое, а след това центрира отлично за Николай Цветков, който с премерен удар отбеляза втория гол в срещата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Треньорът на гостите пусна в игра Станислав Костов в опит да промени нещо в играта на своите и в 57' дойде първото добро положение за Берое. Милисавлевич центрира отлично в наказателното поле, където Костов от 3 метра не успя да уцели вратата - фрапантен пропуск и все още 2:0 на "Българска армия".

Нервите взеха връх в 74', когато реферът Ивайло Стоянов допусна последователно две груби грешки. Той не показа червен картон на Иво Иванов след безумно нарушение на капитана, а минута по-късно беше спестен директен червен картон на Кирил Димчев, когато нападател на Берое оставаше сам срещу вратаря Господинов.

В 82' Борис Галчев едва не отбеляза истински шедьовър, след като пробва удар от 45 метра. Топката кацна на гредата и не пожела да влезе във вратата, но въпреки това "Българска армия" аплодира усилията на своя капитан.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЦСКА: Господинов, Динчев, Чорбаджийски, Грънчов, Кикарин, Йорданов, Аясс, Маламов, Галчев, Цветков, Йорданов

БЕРОЕ: Пиргов, Пенев, Иванов, Динков, Зехиров, Джоман, Елиаш, Делев, Божилов, Милисавлевич, Иса

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Първият сблъсък между двата отбора приключи при резултат 2:0 в полза на "армейците" в Стара Загора, което ги прави фаворити за класиране напред, въпреки че се намират в аматьорската "В" група.

ЦСКА продължава да е единственият отбор в родния футбол без поражение през целия футболен сезон, като серията на "червените" продължи и в Стара Загора, където се очакваше да загубят от борещия се за третото място в "А" група тим на Берое.

Този двубой коства главата на Петър Хубчев, който беше уволнен на следващия ден, като именно смяната на треньора с Пламен Липенски може да изиграе ключова роля в днешния двубой.

Липенски до момента записа две победи начело на Берое - с 3:1 и с 5:2, като и двата резултата биха пратили Берое на финал за Купата на България. Сега обаче Берое се изправя срещу ЦСКА, за който това е мачът на годината, а 15 хиляди души ще подкрепят "червените" по пътя им към финала

ОЧАКВАЙТЕ СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ НА ДВАТА ОТБОРА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички