Славия е първият финалист за Купата, съдийски решения ощетиха Ботев


Славия е първият финалист за Купата, съдийски решения ощетиха Ботев
Снимка: БГНЕС

5329 0

Славия е първият финалист за Купата на България след победа с 1:0 срещу Ботев (Пловдив).  Нападателят Ивайло Димитров беше точен в 66' от дузпа, но "канарчетата" може да имат сериозни претенции към съдийството. Спорен гол на Стивън Петков беше отменен заради засада в 75', а Станислав Ставрев не отсъди дузпа за жълто-черните в 86'.

Интересни бяха първите минути на Националния стадион. Още в 1' грешка на Чворович можеше да струва скъпо, след като изпусна топката след удар на Галин Иванов. За радост на стража на пловдивчани топката излезе в корнер. В 4' домакините имаха претенции за дузпа, но те не бяха уважениот съдията Станислав Ставров. 

В 13' Терзиев засече топката в напречната греда на вратата на Славия, но бе вдигната засада. Две минути по-късно и "белите" създадоха опасно положение, като удар с глава на Велков падна на мрежата отгоре на вратата.

Следващата по-опасна ситуация бе чак в 33' като при опасен пряк свободен удар, Иван Минчев стреля, но право в стената, после още веднъж, но топката бе избита.

Втората по-опасна ситуация за втората част бе за домакините. В 53' след центриране на Галин Иванов, Стефанов Велков бе много близо до попадение, но топката мина покрай гредата. В 56' неразбирателство между Терзиев и Чворович за малко не коства гол във вратата на пловдивчани. В 62' бе спряна опасна контра атака на Ботев заради засада на Жоао Пауло, но повторенията не убедиха, че това е правилното решение.

В 66' "белите" откриха резултата чрез дузпа. Съдията отсъди нарушение на Пламен Димов срещу Димитров, който реализира от бялата точка.  В 76' изключително груба грешка лиши Ботев от попадение. Несъществуваща засада спря влезлият като резерва Стивън Петков.

В 84' бе отсъдено още едно решение в ущърб на пловдивчани. Велков фаулира играч на гостите, без изобщо да играе с топката, но съдията не посочи бялата точка. Йоран Минев буквално побесня и получи жълт картон за реакцията си.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Славия: Георги Петков, Костадин Велков, Стефан Велков, Славчо Шоколаров, Владислав Узунов, Стефан Велев, Янис Карабельов, Галин Иванов, Иван Минчев, Иван Димитров, Цветелин Чунчуков

Ботев: Иван Чворович, Филип Филипов, Пламен Димов, Радослав Терзиев, Йордан Минев, Лъчезар Балтанов, Фелипе Бризола, Дуде Ндонгала, Густафо Афонсо, Тодор Неделев, Диого Кампос

ПРЕДИ МАЧА

Актуалният носител на трофея Ботев спечели първия сблъсък в Пловдив с 2:1, а резултатът дава шансове и на двата отбора да продължат напред. Мачът е важен и за двата отбора с оглед на желанието им да участват в Лига Европа. За Ботев пътят към евротурнирите минава единствено през купата на България, докато Славия ще има и втори шанс чрез спечелването на седмото място и участие в бараж с третия от първата шестица.

Треньорът на Ботев Николай Киров няма да може да разчита на основния вътрешен халф Серкан Юсейн, който се контузи на последната тренировка и ще е извън терена поне седмица. Треньорът на Славия Златомир Загорчич също има проблеми с вратарския пост след контузиите на Стергиакис и Джерия. Затова под рамката ще застане 42-годишният ветеран Георги Петков. Десният бек Сашо Александров също не е готов за игра след контузия и шарка. До последно пък ще се умува за Мартинов, който също се възстановяваше от контузия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички