Заради системата VAR в България: БФС се похвали с официално признание от ФИФА


Заради системата VAR в България: БФС се похвали с официално признание от ФИФА
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

436 0

Българският футболен съюз е получил признание от ФИФА, похвалиха се от родната Централа с пост в официалния си сайт на 25-и март.

Признание за какво?

"Във връзка с успешното въвеждане и използване на VAR технологията по родните терени", уточняват от БФС и публикуват писмо от ръководителя на отдел "Футболни технологии и иновации" - Йоханес Холцмюлер:

ОЩЕ: Александър Тунчев за Георги Иванов - Гонзо: Вярвам, че може да изправи на крака футбола ни

"Имаме удоволствието да Ви информираме, че Българският футболен съюз вече е в списъка ни с опитни организатори на турнири във връзка със системата VAR. Това означава, че БФС е интегрирал и използвал успешно тази технология в рамките на три години и е получил три поредни официални одобрения от ФИФА. От този момент нататък БФС няма нужда да получава одобрение от ФИФА, за да използва VAR системата. Благодарим на екипа Ви за ползотворното сътрудничество".

система ВАР

Ето какво гласи целият пост на БФС:

"Българският футболен съюз получи официално признание от ФИФА във връзка с успешното въвеждане и използване на VAR технологията по родните терени. Това стана с писмо, адресирано до изпълнителния директор на централата Борислав Попов, лично от ръководителя на отдел “Футболни технологии и иновации” към ФИФА - Йоханес Холцмюлер. “Имаме удоволствието да Ви информираме, че Българският футболен съюз вече е в списъка ни с опитни организатори на турнири във връзка със системата VAR - гласи част от писмото. - Това означава, че БФС е интегрирал и използвал успешно тази технология в рамките на три години и е получил три поредни официални одобрения от ФИФА. От този момент нататък БФС няма нужда да получава одобрение от ФИФА, за да използва VAR системата. Благодарим на екипа Ви за ползотворното сътрудничество.” В периода 2-18 април в Национална футболна база “Бояна” пък ще се проведат редица VAR обучения с участието на отбори от различни детско-юношески академии. Част от заниманията ще включват симулация на отделни игрови ситуации, изискващи намесата на VAR, както и цели мачове, в които ще бъде използвана системата".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

След разходи от над 35 000 евро: Георги Иванов слага край на туристическите командировки, които плаща БФС

Тодор Батков за Георги Иванов - Гонзо: Морален човек е, няма да бутне Левски за сметка на ЦСКА

Йордан Лечков отново призова за помощ от държавата: Футболът е захвърлен на бунището

Идея на Гонзо: БФС да плаща на клубовете за налагане на българи в мачовете

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички