Шегички, закачки и много смях, но Божинов донесе неизвестен блясък на Първа лига


Шегички, закачки и много смях, но Божинов донесе неизвестен блясък на Първа лига

5423 0

Изненадващата новина, че Валери Божинов ще се завърне в Първа лига, и то за да играе с екипа на скромния новак Ботев (Враца) вдъхнови фенове, журналисти и анализатори да си припомнят част от най-големите "гафове" на някогашния супер талант на световния футбол. Всички си припомнихме за "маките котета", за "равенството, което е по-добре от победа", различните прякори и всички други бисери, с които 30-годишният нападател ни "дари" извън футболния терен.

На зеления килим съдбата на Божинов не беше особено добра. След тежки контузии, най-вече тази в Манчестър Сити, кариерата му тръгна надолу. И се стигна до това да подпише 4-месечен договор с екипа на Ботев (Враца) в опит да докаже, че все още го може.

"Класата е вечна", каза Императора след дебютния си гол за врачани и отново ни подари култова реплика, която отекна в медийното пространство. Но освен с поредните думи, които феновете на футбола у нас ще цитират дълго време, той ни подари и момент на брилянтност, която знаем че притежава - фантастично подаване с гръб по лявото крило, за да изведе Петър Атанасов по крилото. И след това включване от втора позиция, за да вкара гол от удар без подготовка и с по-слабия ляв крак. Шеметно изпълнение на футболист, който със сигурност го може...

Но най-големият подарък от страна на Божинов е фактът, че рязко интересът към мач между отбори от втората половина на таблицата се покачи. Едва ли толкова хора щяха да се интересуват от битката между Витоша и Ботев, ако Валери не беше част от селекцията на Сашо Ангелов. Преминалият през Серия А и Висшата лига нападател върна позабравен блясък на мачовете от Първа лига, които не са на най-популярните отбори в България. 

И нека не забравяме - едва ли някога голмайстор на Ювентус и играч, считан за един от най-големите таланти на футбола би играл в България, ако не беше Валери Божинов. Няма значение как се стигна до това да се налага да играе в Първа лига, за да възроди кариерата си. Важно е, че ще даде всичко от себе си, за да го направи, а в следващите 3 месеца футболът у нас няма да се върти само около трите големи гранда и пробляците на Берое.

Закачките, смешките и подмятанията няма да спрат. Но между тях не трябва да се забравя, че в следващите 4 месеца Валери Божинов ще е истинска реклама за българската Първа лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички