Новото правило, което може да предизвика повече проблеми, вместо решения за всички фенове


Новото правило, което може да предизвика повече проблеми, вместо решения за всички фенове
Снимка: Getty Images/Guliver

4969 0

Само след два дни, от четвъртък (8 август), влиза в сила още едно нововъведение за всички спортни събития в страната. То е свързано с борбата с хулиганството, като от миналия сезон се обмислят какви нови мерки да бъдат взети.

Една от тях е в въвеждането на поименни билети. Това означава, че на всеки талон трябва да има личните данни на притежателя му наред с мястото и сектора, от който ще гледа срещата. С тази мярка се предполага, че ще бъде по-лесно за полицията да реагира и да търси извършителя на дадена проява. Само че самото нововъведение крие много рискове, които да породят допълнително проблеми, вместо да послужи за решение. 

На първо място огромна част от съоръженията и по-точно стадионите в България не позволят тази мярка да бъде изпълнена. Изключвайки стадиона на Лудогорец, при останалите в гостуващите сектори или в тези зад вратата, където са настанени най-върлите привърженици, дори няма седалки. Така става напълно невъзможно да търсиш даден запалянко по неговото място. От друга страна - клубовете трябва да имат готовност да не допускат заради тази промяна да има повече струпвания, зарaди които феновете да влязат със закъснение на стадиона.

Ако всичко това стане факт, то ще се превърне от изключително значение за феновете да се възползват от предварителната продажба на билети. По този начин ще спестят много време, а най-вероятно и нерви преди двубой на любимия си отбор.

"Посетителят трябва да влиза с билет, който да персонализиран и ако не стане това трябва да влезе с лична карта, която да бъде сканирана на входа. Издавайки ти билет, ще трябва да  сенапише името ти, дата на раждане или ЕГН, или лична карта. Междувременно трябва да се попълни една декларация за личните данни и с този билет трябва да отидеш на входа, там да бъде сканиран и да бъдат сканирани данните. Ако билетът ти не е персонализиран, то тогава чрез специално устройство да ти сканират личната карта", сподели пред Спортното шоу на Дарик Пламен Марков от Бест Тикетс.

"Какво ще се случи със собствениците на клубовете, ако няма ред, по който се каже как да се съхраняват тези лични данни. Същото се отнася и за поканите, как ще сложат личните данни на мистър -председателя, президентите или на някой от собствениците на клубовете", допълни още той. А дали тази промяна ще е за добро, или ще предизвика още повече проблеми, с които да се отблъсне публиката от терените, ще разберем в следващите седмици.

А какви съперници чакат Лудогорец, ЦСКА и Локо Пд с тежки съперници, ако стигнат до плейофния кръг в Лига Европа - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички