Българският футбол се завръща: Жестоки и непредвидими битки


Българският футбол се завръща: Жестоки и непредвидими битки
Снимка: Lap.bg

2226 0

След пауза от шест дни, в които нямаше мачове от българската efbet Лига - битките там се подновяват. Това се случва с интригуващите сблъсъци от групата, която трябва да излъчи седмия в класирането - отборът, който ще влезе в плейоф за класиране в европейските клубни турнири (Лигата на конференциите) през следващия сезон.

А ситуацията след първия кръг след разделянето на първенството на три групи е следната: ЦСКА 1948 е седми с 44 точки, толкова има и Ботев Пловдив, като двата отбора влизат в пряк дуел за своеобразното първо място в групата. Арда е с 40 пункта и ще опита да запази шансовете си, като гони успех над Славия, който е с четири точки пасив и изглежда е с най-малки шансове за така желания шанс за Европа.

Славия с последен шанс да опита за Европа

Славия срещу Арда

Платформата за онлайн спортни залози efbet поставя "белите" в ролята на фаворит срещу Арда, като коефициентът за победа за домакините от столицата е 2,25, докато ставката за успех за тима от Кърджали е 3,20. Съответно пазарът за равенство е оценен на 3,40. Мачът започва днес (06.05) от 17:45 часа.

Двата отбора играят доста равностойно един срещу друг и в последните пет мача са си разменили по две победи, а една среща е приключила при равен резултат. Прави впечатление, че от най-скорошните девет сблъсъка от това съперничество има цели пет двубоя, които приключват при резултат 1:0 (три пъти в полза на Славия и два в полза на Арда). В едва два от последните десет дуела между тях се стига до над 2,5 попадения.

Ботев Пловдив и ЦСКА 1948 в ожесточен спор за плейофа за Лигата на конференциите

В другия мач Ботев Пловдив е фаворит срещу ЦСКА 1948, като коефициентът на efbet за победа за домакините на стадион "Христо Ботев", с която ще вземат поне временно седмото място, е 1,75. Съответно ставката за успех в полза на ЦСКА 1948 е 5,00, докато пазарът за равенство е оценен на 3,55. Мачът започва в 20:15 часа.

Изненадващо или не, но Ботев няма победа в последните три двубоя срещу този опонент (две загуби и едно равенство). Двата отбора имат общо десет мача помежду си в историята, като пловдивчани имат четири успеха, а столичани - три (три са и равенствата). Цели седем от десетте мача имат над 2,5 гола (общо внушителните 29 в тях - средно по над 4 конкретно в тези мачове), но трябва да отбележим, че в три от последните им четири сблъсъка има само един случай на гол/гол и над 2,5 гола (в най-скорошните две срещи е паднал само общо един гол).

*Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички