Вдъхновен Етър спря победната серия на Ботев (Враца)


Вдъхновен Етър спря победната серия на Ботев (Враца)
Снимка: Фейсбук страница на Ботев (Враца)

1400 0

Етър (Велико Търново) победи у дома Ботев (Враца) с 2:1 в междинния кръг на Първа лига. С това бе прекъсната серията на врачани от четири поредни победи в първенството. Етър пък се реваншира пред феновете си за загубата в предишния кръг и заема седмото място в класирането. Ботев е осми с 24 точки.

В мача се контузиха двама футболисти - по един от всеки тим. Етър загуби Георги Сърмов в ранен етап на мача, а Ботев се наложи да замени принудително Георги Вълчев.

На стадион "Ивайло" Етър поведе в 7-ата минута, когато Сърмов даде извеждащ пас по трева. Даниел Младенов изскочи очи в очи с вратаря на Ботев и изчака подходящия момент да прати топката в долния десен ъгъл.

След двете смени заради контузии домакините натиснаха и успяха да вкарат втори гол след неразбирателство между вратаря и защитник на врачани. Влезлият между тях Венцислав Василев успя да отклони с глава центрирана топка и да направи резултата 2:0.

Гостите от Враца се върнаха в мача бързо след почивката - Петър Атанасов успя по прекрасен начин да изведе Валери Божинов фронтално срещу вратата. Нападателят се възползва от подхлъзването на излезлия напред вратар и прати топката в долния десен ъгъл за 1:2. Малко по-късно гостите останаха с човек по-малко след брутално влизане на Венцислав Керчев в краката на Венцислав Василев.

До края Етър нареди солиден брой пропуски, а Ботев не успя да намери сили да стигне поне до равенство. Така трите точки останаха във Велико Търново.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички