ОФИЦИАЛНО: Литекс е аут от "А" група (ОБНОВЕНА)


ОФИЦИАЛНО: Литекс е аут от "А" група (ОБНОВЕНА)
Снимка: БГНЕС

2779 0

Изненадващо или не, Дисциплинарната комисия към БФС все окончателно решение да извади Литекс от "А" група. Това стана ясно след заседание днес, на което най-дискутираната тема беше дербито "Левски" - Литекс.

Както е известно, в края на първото полувреме Стойчо Стоилов извади "оранжевите" от терена заради спорни отсъждания на съдията Георги Йорданов. Според правилника на БФС, подобни действия могат да се окажат пагубни за клуба и той да загуби статута си в групата.

Именно това и стана, след като от БФС официално изхвърлиха Литекс от "А" група. Президентът на клуба Трифон Попов пък беше глобен с 15 хиляди лева, тъй като пое вината за изваждането на отбора.

Играчите остават ненаказани след признанието на Попов, докато самият клуб ще бъде клубен с 20 хиляди лева за провинението си.

Както Sportlive.bg писа през уикенда, от БФС се позовават на член 28 от правилника, според който отбор, който излезе преждевременно от терена, може да бъде изваден от групата, в която се състезава. Точно такъв беше случаят на "Герена" в събота, когато по нареждане на Стойчо Стоилов "оранжевите" напуснаха терена преди да приключи първото полувреме.

Литекс все още има шанс за оставане в елита, като крайната съдба на тима ще бъде решена от Апелативната комисия. В 7-дневен срок ръководството на тима може да подаде молба за преразглеждане на случая.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички