Кралев: Два-три стадиона ни трябват и сме готови за Мондиал 2030!


Кралев: Два-три стадиона ни трябват и сме готови за Мондиал 2030!
Снимка: БГНЕС

1490 0

"Трябват ни два или три стадиона, другото си го имаме". Това заяви спортният министър Красен Кралев по повод кандидатурата на България съвместно с Гърция, Сърбия и Румъния да приемем Мондиал 2030. Под "другото" Кралев визира хотели и инфраструктура. "Единственото нещо, което ще се прави като инвестиция, са два или три стадиона", бяха конкретно думите му.

С 30 млн. лева можело да се оправи Националният стадион "Васил Левски" и след това оставало да се направи още един стадион "в другите градове". На директен въпрос колко ще струва да кандидатстваме за домакин на Световно първенство по футбол, Кралев отговори, че "изчисляваме”, но сме наясно с парите, необходими за стадиони. Той бе категоричен, че сме длъжни да опитаме и не се съгласи с твърдението, че държавата ще харчи излишно пари за нещо неосъществимо.

СТОИЧКОВ: БЪЛГАРИЯ ДОМАКИН НА МОНДИАЛ 2030? НУЛЕВ ШАНС!

"Въпреки че звучи екстравагантно, възможно е. Представете си през 80-те години ако някой беше казал, че българин ще вземе "Златната топка" или че ще вземем медал от Световно първенство по футбол", бяха част от аргументите на министъра пред bTV.

Както е известно, четворката балкански държави ще има сериозна конкуренция. За шампионата през юбилейната 2030 година напират още Аржентина, Парагвай и Уругвай съвместно, както и Мароко, Алжир и Тунис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички