България изпревари Сърбия в ранглистата на УЕФА


България изпревари Сърбия в ранглистата на УЕФА

2027 0

С равенството на "Парк де Пренс" срещу ПСЖ Лудогорец събра коефициент само за този сезон от 7.800, което му отрежда 38-о място в ранглистата на УЕФА за кампанията.

Лидер е Барселона с 21.324, а общият коефициент на Лудогорец (формира се от участията в последните пет години в евротурнирите) е 33.125.

Това означава 56-а позиция в подреждането, в което първи е европейският щампион Реал Мадрид - 159.314. Въпреки отличното си представяне до момента Лудогорец все още е далеч от най-доброто постижение на Левски. През 2007 година сините имаха на сметката си коефициент от 38.112.

Благодарение на игрите на разградчани България вече заема 27-о място с коефициент 15.625. Страната ни изпревари Сърбия, която вече няма останал участник в евротурнирите, както и Казахстан -активът на тази държава може да бъде увеличен от Астана на Станимир Стоилов в последния мач от груповата фаза на ЛЕ, но тимът на Мъри не се класира на 1/16-финалите.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички